CONFUSIUS
 
      WELKOM BIJ SOMA INSTITUUT AANGESLOTEN BIJ VNT NEDERLAND    
Praktijk voor acupunctuur, natuurgeneeswijzen en massage
Shiatsu therapie is geschikt bij:
>> rugklachten
>> nek- en schouderklachten
>> gewrichtspijnen
>> slapeloosheid
>> depressie, onrust
>> hoofdpijn
>> vermoeidheid, stress
>> menstruatieproblemen
Shiatsu therapie is geschikt bij:
>> zwangerschapsklachten
>> overgangsklachten
>> spijsverteringsproblemen
>> RSI, tenniselleboog, golfarm
>> buik- en darmklachten
>> niet lekker in je vel zitten
>> eczeem, astma, hooikoorts
Over wat shiatsu-therapie inhoudt bestaat vaak verwarring. Daarom volgt hier een korte uitleg over wat shiatsu is en hoe het werkt.

Shiatsu betekent letterlijk 'vingerdruk', omdat er tijdens de behandeling druk met de handen wordt uitgeoefend op de meridianen van het lichaam. Therapie betekent hier dat het om een korte of langere reeks van behandelingen gaat.

In ons lichaam bevindt zich een netwerk van energiekanalen die meridianen worden genoemd. Hier stroomt Ki ( energie of levensadem ) doorheen. Ki begint in de longen, om vervolgens via andere organen te eindigen in de lever, waarna Ki terugkeert in de longen en opnieuw zijn rondgang herhaalt. Elke meridiaan bezit een eigen energetische kwaliteit. Iedere meridiaan is namelijk verbonden met de functie van de interne organen en wordt daarom naar het orgaan genoemd : Lever-meridiaan, Dikke Darm-meridiaan, Hart-meridiaan, enz. Ki die door de meridianen stroomt kan op sommige plaatsen geblokkeerd raken.
Shiatsu bij SOMA INSTITUUT
Blokkade betekent pijn of andere klachten. Een behandeling is erop gericht de blokkade op te heffen, waarna de Ki weer vrijelijk kan vloeien, wat een voorwaarde is voor een goede gezondheid..

Naast meridiaanbehandeling door vingerdruk geeft shiatsu bovendien de mogelijkheid om door strekking, wrijving en mobilisatie van de gewrichten in het lichaam de aldaar aanwezige blokkades op te heffen.
Home | Vergoedingen | Tarieven | Contact gegevens | Veel gestelde vragen
Bijzondere diensten
   SOMA INSTITUUT
   Hagewijk 58
   9202 AL Drachten
   info@soma-instituut.nl
   Mobiel: 06 - 28120410
   Acupunctuur:
Ooracupunctuur (EAV)
Electroacupunctuur
   Natuurgeneeswijzen:
Lymfedrainage
Shiatsu
NAET
Voedingstherapie
   Stoelmassage:
Cursus

© 2009 SOMA INSTITUUT | KvK: 01144231| BTW: NL 1032.88.004.B01 | AGP code: 09-037915 | VNT licentienr. : 08.059 | Rabobank: 1490.36.868 t.n.v. S.T. Wang, te Drachten
Realisatie: Cre@@ngel Webdesign