CONFUSIUS
 
      WELKOM BIJ SOMA INSTITUUT AANGESLOTEN BIJ VNT NEDERLAND    
Praktijk voor acupunctuur, natuurgeneeswijzen en massage
Wat is de behandelwijze van SOMA INSTITUUT?
Een behandeling begint altijd met een uitgebreide aantal vragen(amnese).
Vaststelling van de diagnose, gebeurt door de vragen en de tong/polsdiagnosen en natuurlijk doormeten van de organen door middel van het EAV apparaat( electro acupunctuur). Een behandelprincipe, en het te bereiken einddoel wordt natuurlijk besproken.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?
Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt de consulten bij een VNT-therapeut via aanvullende verzekeringspakketten. Wilt u weten of uw zorgverzekeraar uw behandelingen vergoed, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.
Gegevens omtrent meerdere verzekeringspakketten van verschillende zorgverzekeraars worden door VNT ter beschikking gesteld. Op deze website treft u onder vergoeding dit ter beschikking gestelde overzicht.

Wat is Lymfedrainage?
De ligging en de werking van de lymfevaten maken een bepaalde massage techniek noodzakelijk. Manuele lymfe-drainage is dan ook een zacht pulserende massage waarbij je meegaat met de stroming van het lymfevocht. Het is bovendien zeer rustgevend omdat je het parasympatische zenuwstelsel stimuleert.

Wat is NAET?
In de traditionele geneeskunde wordt om allergieën op te sporen vrijwel altijd gebruik gemaakt van bloedtesten en wordt voor de behandeling gebruik gemaakt van langdurige trajecten en (vaak zware) medicijnen zoals steroïden en hormonen. NAET staat voor Nambudripad's Allergy Elimination Techniques en is ontwikkeld door Dr. Devi S. Nambudripad. NAET is een revolutionaire techniek, waarbij geen gebruik gemaakt wordt van medicijnen of bloedonderzoek, maar van volledige natuurlijke behandelmethodes.
Allergenen worden één voor één behandeld met deze techniek, bij voorkeur in een bepaalde volgorde. Normaal gesproken wordt één stof behandeld op een bepaalde dag. Vervolgens moet die substantie volledig worden vermeden gedurende 25 uur na de behandeling. In de meeste gevallen is dat alles en is één behandeling voldoende om een allergie blijvend te elimineren. Bij zeer gevoelige mensen kunnen één of meer aanvullende combinatiebehandelingen nodig zijn.

Wat is Electro-acupunctuur?
Met EAV kan heel direct worden gemeten waar verstoringen en disbalansen zitten in het lichaam zodat de oorzaak van iemands klachten kan worden aangepakt.

Ook is het met deze methode mogelijk om allergieŽn en intoleranties op te sporen. Zowel op het gebied van voeding als contact-, huidallergieŽn en dergelijke. Op deze wijze kan ook getest worden welke voeding goed, minder goed of juist helemaal niet goed is om een herstel in het evenwicht in de gezondheid van de cliŽnt te ondersteunen.

EAV is dan ook een op zichzelf staande therapievorm om processen te versterken, organen te draineren, of juist organen te ondersteunen. Er wordt energie toegevoerd of juist afgevoerd op één of meer punten.

Wat is Shiatsu?
Shiatsu betekent letterlijk 'vingerdruk', omdat er tijdens de behandeling druk met de handen wordt uitgeoefend op de meridianen van het lichaam.
Therapie betekent hier dat het om een korte of langere reeks van behandelingen gaat.
In ons lichaam bevindt zich een netwerk van energiekanalen die meridianen worden genoemd. Hier stroomt Ki ( energie of levensadem ) doorheen. Ki begint in de longen, om vervolgens via andere organen te eindigen in de lever, waarna Ki terugkeert in de longen en opnieuw zijn rondgang herhaalt.

Hoe werkt acupunctuur?
In de acupunctuur wordt gewerkt via meridianen. Meridianen zijn ingewikkelde netwerken van banen waardoor onze energie (Qi), bloed en lichaamsvloeistoffen in het lichaam wordt verspreid. De Qi, Bloed en Lichaamsvloeistoffen dienen altijd gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn. De meridianen maken contact met organen en voeden en bevochtigen elk deel van ons lichaam.

Door verschillende oorzaken kunnen blokkades, overschotten of tekorten ontstaan met pijn, ongemak en ziektes als gevolg. Onder normale omstandigheden kan het lichaam een disbalans makkelijk terug in evenwicht brengen. In een situatie van ziekte is het lichaam echter niet in staat het evenwicht te herstellen. Acupunctuur kan daarbij helpen.

Bij welke klachten kan ooracupunctuur helpen?
Ooracupuctuur is heel effectief bij:
 • Overgewicht
 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn
 • Depressies
 • Allergie
 • Roken

 • Home | Vergoedingen | Tarieven | Contact gegevens | Veel gestelde vragen
  Bijzondere diensten
     SOMA INSTITUUT
     Hagewijk 58
     9202 AL Drachten
     info@soma-instituut.nl
     Mobiel: 06 - 28120410
     Acupunctuur:
  Ooracupunctuur (EAV)
  Electroacupunctuur
     Natuurgeneeswijzen:
  Lymfedrainage
  Shiatsu
  NAET
  Voedingstherapie
     Stoelmassage:
  Cursus

  © 2009 SOMA INSTITUUT | KvK: 01144231| BTW: NL 1032.88.004.B01 | AGP code: 09-037915 | VNT licentienr. : 08.059 | Rabobank: 1490.36.868 t.n.v. S.T. Wang, te Drachten
  Realisatie: Cre@@ngel Webdesign